miercuri, 21 octombrie 2009

Ce i s-a intamplat proprietarului inchisorii Pitesti? Ce vor pati oare cei care se opun construirii unei Sf. Manastiri la Aiud?

Ca sa nu se faca un Memorial al victimelor ororii de la Inchisoarea Pitesti, cladirea a fost vanduta.

Iata ce s-a intamplat cu noul proprietar.



El a preluat si fostul sediu administrativ al inchisorii din municipiu, unde s-a derulat sinistrul "experiment Pitesti", dar si Crama Statiunii Vini-Viticole Stefanesti.



http://www.ziua.net/display.php?data=2009-10-19&id=260387





In cursul zilei de sambata, tanarul Cornel Axinte, in varsta de 22 de ani, fiul omului de afaceri pitestean Gheorghe Axinte, a fost gasit mort in sediul din Strada Targul din Vale, al firmei "Argecom", al carei patron este acesta. Baiatul locuia intr-un apartament construit la etaj, in cladirea sediului respectiv, impre¬una cu un prieten, iubitul surorii sale. Colegul nu se afla acasa, dar el a fost cel care l-a gasit pe Cornel, in jurul orei 15.00, atunci cand s-a intors. Trupul neinsufletit era atarnat de un fular legat in jurul gatului si prins de balustrada scarii interioare din interiorul firmei.

Cornel Axinte terminase Facultatea de Marketing a Universitatii Pitesti, acolo unde tatal sau este lector, la Management, si urma cursurile unei a doua facultati, la Craiova. Din toate sursele, reiese ca era un tanar foarte linistit, nu facea parte din vreun grup dubios, nu avea probleme cu drogurile ori de alta natura, asa cum se intampla cu destul de multi copii de bani gata. Ducea o viata absolut normala si se intelegea foarte bine cu iubitul surorii sale. Cu atat mai bizar pare gestul sau - in cazul confir¬marii ipotezei sinuciderii, prima luata in calcul - cu cat nimic din comportamentul sau nu a dat de inteles ca ar fi avut motive sa-si ia zilele. Dupa ce colegul a alertat politistii, echipa de criminalisti venita la locul tragediei a constatat, dupa primele cercetari, ca pe cadavru nu existau semne de violenta, iar in apartamentul lui Axinte nu a aparut niciun indiciu legat de o eventuala scotocire, din partea vreunei persoane necunoscute. Totodata, verificarile nu au dus la gasirea unui mesaj, nici pe hartie, nici in laptopul tanarului. Ieri, Robert Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Arges, a declarat pentru ZIUA ca s-a controlat amanuntit si masina victimei, parcata in curtea "Argecom", negasindu-se nimic relevant, dupa cum nici mesajele trimise catre prieteni, de pe telefonul mobil, nu contineau nimic neobisnuit. Sambata, in ziua tragediei, la sediul firmei se afla doar un paznic, ceilalti angajati fiind plecati in weekend. Paznicul nu putea insa sa sesizeze miscari suspecte in interiorul cladirii, unde cei doi locatari ai aparta¬mentului aveau o intrare separata, printr-o usa asigurata electromag¬netic, accesul facandu-se cu cartela magnetica. Deocamdata, cea mai plauzibila versiune ramane totusi cea a unei sinu¬cideri, care poate fi confirmata sau nu, in urma efectuarii necropsiei cadavrului.



Doua piste "infundate"



Mama, rudele si prietenii lui Cornel Axinte au fost socati de vestea mortii acestuia. Tatal sau si sora se aflau sambata in Anglia, unde au o proprietate, si au fost informati prin telefon de tragedie. Presa locala a lansat o ipoteza cu o puternica nuanta sentimentala, care insa nu ne-a fost confirmata de anchetatori. Astfel, ar fi vorba despre o sinu¬cidere din dragoste, tanarul fiind deceptionat de vestea ca fosta lui iubita ar fi insarcinata si ar urma sa se casatoreasca. Se sugereaza ca acesta nu ar fi incetat sa o iubeasca si ca vestea l-ar fi ravasit puternic, impingandu-l la gestul fatal. Totusi, cei doi se despartisera de circa doi ani si intre ei nu mai exista nicio relatie. Pe de alta parte, nu exista nici indi¬cii referitoare la vreo even¬tuala legatura intre tragedia de la "Argecom" si faptul ca tatal lui Cornel este unul dintre cei mai bogati oameni din tara noastra. Gheorghe Axinte a fost plasat pe locul 310 in topul celor "500 de miliardari" ai Romaniei, realizat de revista Forbes Romania, avand o avere estimata la 17-18 milioane de euro. "Argecom" Pitesti este fostul Trust de Constructii Industriale, infiintat in 1964, care s-a privatizat in 1994 prin metoda MEBO. Gheorghe Axinte, unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Pitesti (si un apropiat al PSD, apoi al liberalilor, apoi al PD-L), a preluat in 2000 Compania "Argecom". Axinte mai detine alte doua companii din domeniul constructiilor - "Corint" SA Targoviste, Trustul de Autostrazi si Drumuri, dar si alte cateva companii mai mici, care nu au un portofoliu important. El a preluat si fostul sediu adminis¬trativ al inchisorii din muni¬cipiu, unde s-a derulat sinistrul "experiment Pitesti", dar si Crama Statiunii Vini-Viticole Stefanesti.



Gheorghe Axinte: Numai Dumnezeu stie



"Era cuminte. Canta in corul bisericii. Avea tot ce isi dorea. In urma cu o saptamana il numisem director. O stiu pe fata cu care a vorbit. Nu mi-a spus niciodata ca ar suferi dupa ea. Daca as putea, as merge sus, la el, sa aflu ce s-a intamplat. Numai Dumnezeu stie! Poate acum si-a gasit linistea!"



Adrian-Nicolae POPESCU - adrian.popescu@ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu