duminică, 11 aprilie 2010

Trupul preşedintelui polonez Kaczynski a ajuns acasă. Expertiza de identificare a fost încheiată pentru 81 din cele 96 de victime ale accidentului.


Trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez Lech Kaczynski, decedat într-un accident de avion în Rusia, a ajuns acasă în această după-amiază. Mii de oameni au aşteptat la aeroportul militar din Varşovia sosirea aeronavei. Sicriul va fi dus la palatul prezidenţial.

Avionul militar Casa care a transportat corpul preşedintelui polonez a decolat spre Varşovia în jurul prânzului din Smolensk, în prezenţa lui Vladmir Putin, fiind aşteptat la destinaţie de premierul Donald Tusk şi de fratele geamăn al acestuia, Jaroslaw Kaczynski. Trupul neînsufleţit al soţiei preşedintelui Kaczynski, Maria, va fi transferat la Varşovia mai târziu.
Cadavrul lui Kaczynski a fost identificat în noaptea de sâmbătă spre duminică, de fostul premier Jaroslaw Kaczynski, care s-a întors în Polonia imediat după aceea. "Onorurile militare vor avea loc la Smolensk la trupurile neînsufleţite ale preşedintelui şi soţiei sale.", a declarat un corespondent al radioului rus. Corpul soţiei preşedintelui polonez încă nu a fost identificat şi nu a fost repatriat alături de soţul ei. "Nu a fost posibilă identificarea corpului Mariei Kaczynska, altfel ar fi fost repatriat împreună cu soţul", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Tomasz Brzezinski.

Premierul Vladimir Putin a fost duminică la Smolensk pentru a-i aduce un ultim omagiu preşedintelui polonez Lech Kaczynski, pe aeroportul militar de unde urma să decoleze aeronava care transporta corpul acestuia fiind organizată o ceremonie.

Şeful Comitetului de anchetă al Parchetului rus, Aleksandr Bastrikin, a anunţat că expertiza a 81 de cadavre a fost încheiată şi că rudele victimelor vor putea prelua trupurile neînsufleţite ale acestora începând de duminică.

Catastrofa aeriană s-a produs sâmbătă dimineaţă în apropiere de Smolensk, la peste 400 de kilometri vest de Moscova. Toate cele 96 de persoane aflate la bordul avionului au murit, inclusiv preşedintele Kaczynski şi soţia acestuia. Ambasadele Poloniei din întreaga lume au deschis astăzi cărţi de condoleanţe.

Sursa: Gândul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu