sâmbătă, 4 iulie 2009

Românul absolut Petre Ţuţea despre poporul său vs detractorii cu Rost şi fără rost. Daca mă puneţi la zid pentru poporul român, strig: Excelsior!









“O sa se bată cu noi şi morţi, iar noi o să fim alături de voi ca să ne apăraţi. Şi morţi vom izbândi!”

Părintele Gheorghe Calciu



Deunăzi m-a întrebat cineva din vechiul exil anticomunist ce mai cred despre Horia-Roman Patapievici – eu, care am polemizat dur cu acesta – la 10 ani [textul datează din 2006] de la scandalul declanşat de apariţia Politicelor, unde definea în termeni atît de cruzi poporul român (“o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării” etc.). N-am găsit alt răspuns mai potrivit decît că în tot acest răstimp, poporul român n-a făcut altceva, din păcate, decît să-l confirme pe d-l Patapievici

(Răzvan Codrescu - Recurs la “Cadavrul din debara”)



Fraţilor, dacă murim aici în lanţuri şi în haine vărgate nu noi facem cinste Poporului Român, ci Poporul Român ne-a făcut onoarea să murim pentru el! (Petre Ţuţea, adresându-se camarazilor săi în Penitenciarul Aiud)



Adevărul tragic şi paradoxal este pînă la urmă acela că adevăratul nostru “cadavru din debara”, de care nu se pune problema să ne debarasăm, ci cu care vrem cu orice preţ să accedem în Uniunea Europeană, nu este nefericitul Eminescu, ci însuşi acest popor român de azi, decerebrat, nevertebrat, pervertit, leneş şi sterp, care, vorba poetului, numai “din mila Sfîntului” mai face “umbră pămîntului”.

(Răzvan Codrescu - Recurs la “Cadavrul din debara”)



... daca mă scoateţi şi mă puneţi la zid pentru poporul român, strig: Excelsior! (Petre Ţuţea, într-o rezervă a spitalului „Christiana” din Bucureşti, cu puţin timp înainte de trecerea sa la cele veşnice)



3 comentarii:

Alexandru spunea...

Petre Tutea era un adevarat om de dreapta, nu unul facut la apelul bocancilor!

Anonymous spunea...

Ce dor mi-era de batran! Uitati de intelectualii de carton.

Anonymous spunea...

Dreapta... stanga... niste termeni efemeri inventati de oameni pentru a avea inca un motiv de galceava. Iubirea este singura care poate salva, iar ea nu este nici de dreapta, nici de stanga. Petre Tutea a iubit un popor intreg, Patapievici are venin cat pentru un popor intreg. La judecata de apoi Tutea va fi scaldat in lumina iubirii... Patapoievici - va fi una cu propriul sau venin. Dumnezeu sa binecuvanteze si sa lumineze acest popor, alaturi de celelalte.

Trimiteți un comentariu